Lawatan Dua Hari Akmal Azmi

26 – 28 Mei 2012

“Kenapa kau tiba-tiba datang London, Mal?”

“Aku nak main basket”

Memang betul pon petang tu bila Akmal sampai di Euston, kitorang balik ke hall, solat asar dan dia terus ke Royal Oak untuk game petang tu 7pm. Tapi adalah tujuan-tujuan lain jugak. Lama tak jumpa banyak la isu yang diborakkan; tunang, girlfriend, calon isteri, bandar, London, kampung, Sheffield, usrah, pengalaman, architecture, geology dan lain-lain.

Mintak maaf la tuan rumah tak memasak, tapi jangan segan silu sila datang lagi next time, menerima tetamu adalah perkara yang paling seronok bila dah penat belajar ehem* Berlokasikan hall di tengah-tengah zone 1, senang la Akmal nak teruskan agenda-agenda melepak dengan rakan-rakan lama sekitar kota London

Semalam kitorang masih bergelak sakan di asrama memecah masuk semua bilik-bilik yang berkunci *mungkin akmal tak kot*

Semalam kitorang masih celebrate birthday akmal dengan balingan telur dan tepung

Semalam kitorang masih tak tidur malam menghafal sejarah, chemistry dan ayat hafazan PAI

———————————————————————————————————————

Tapi hari ini kami di sini mengejar mimpi yang belum pasti. Perjuangan itu mesti, menjadi muslim yang hakiki

p/s-mode sastera

One thought on “Lawatan Dua Hari Akmal Azmi

What say you?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s