Russell Square

14 May 2012

Petang hari Isnin 5.40pm to be exact, nak mengejar post office yang tutup pukul 6 maka berlari-larilah ke Russell Square. Adalah few postcards dihantar ke Malaysia, rasanya penerima postcard tu akan bantai gelak sebab yelah, socially inept gahaha. Ada niat nak melawat Haziq Portgas D. Aji tapi cam dah lupa jalan hehehe ampun.

Dengan berbajukan t-shirt dan seluar trek (angin sejuk nak mati) gambar-gambar sekitar Russell Square disimpan rapi dalam memori kamera. In my opinion lagi best menghayati keadaan sekeliling dengan kamera di tangan sebab kita tend to tercari-cari apa yang significant dengan tempat tu untuk di-snap.

Oh ya Russell Square ni pon first time sampai, sorry loser sikit hahaha

I haven’t tried cycling using the Barclays rental bikes. I should and I will.

I love how Londoners dress for every day’s work. Most of my time in London diorang ni sopan lagi sebab belum panas. Spring pon penuh dengan hujan dan angin sejuk dari Artik.

Tupai-tupai kat sini lebih jinak dibandingkan dengan tupai Hyde Park lol – Russell Square Garden

It’s true that using a lens hood will increase the sharpness of your image, very true

How Londoners take a break from the hustle bustle of city life

Francis Russell, 5th Duke of Bedford

Makhluk berbulu comel untuk post kali kedua ni adalah tupai!

Kebetulan ada sepasang couple ni bawak roti (?) untuk tupai-tupai kat sini sambil amek gambar diorang (2 ekor tupai tersebut)

Tak pergi lagi British Museum, jom?

The University of London is unlike many other universities. It consists of 18 self governing Colleges and 10 other smaller specialist research Institutes. UCL is one of them (?)

This is where I live, Gower Street

Sudah post kedua, boleh study dengan aman untuk GEOL 1025 Geology of Planetary Bodies hari Isnin. Tolong doakan jugak, thanx!

3 thoughts on “Russell Square

  1. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a
    very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out
    a designer to create your theme? Fantastic work!

What say you?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s