At last, a blog!

Hajat di hati kononnya nak menulis blog untuk mencatat, mencatit dan berkongsi pengalaman dengan keluarga di kampung right after sampai UK. Kononnyalah. Tangguh dan tangguh dan tangguh; tengah-tengah musim exam ni tiba-tiba ada drive untuk mewujudkan blog ni setelah hood untuk lensa kamera sampai ke tangan daripada penjual e-bay, maka gatal lah tangan ni nak amek gambar.

14 May 2012 – Covent Garden

Post pertama blog ni adalah jalan-jalan ke Covent Garden dengan Za’ba, setelah beliau berjaya mengajak diri ini menjadi produktif, daripada duk terperap kat bilik. So dari Gower Street kami merayau ke Tottenham Court Road, Oxford Street dan Covent Garden! Excited first time sampai Covent Garden walaupun dah 8 bulan kat London ._.

.

Abang dan girlfren abang meng-youtube adik yang baru nak belajar naik basikal (?)

Bercadang nak cycling nanti 2nd year

Reflection

.

Ada yang kata ni hanya gimik nak melariskan jualan (?)

Oxford Street

London taxi

Police on duty

”A Street Cat Named Bob”

This cat is a star, google it!

A Street Cat Named Bob

Bob and his owner, James are one of the street performers of Covent Garden

James were holding a guitar, and Bob would give him high fives when requested. Basically that was their performance :| but you can’t say no to a cat so I donated a quid to get a closer shot

A street performer performing magic tricks

Lepas snap gambar ni, bateri camera mematikan dirinya walaupon ada sejam lebih lagi kat Covent Garden

Total 9 street performers dan hanya £1.00 didonate untuk Bob hahaha dan total jalan kaki 3 km. Destinasi akhir ialah Trafalgar Square, jugak first time sampai. Kebetulan ada free London Symphony Orchestra concert worth £100.

Ok dah first post!

9 thoughts on “At last, a blog!

What say you?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s